Prečo sa účastniť tanečných súťaží?

Prečo sa účastniť tanečných súťaží? 

Ahoj, volám sa Anna Šitnerová, som absolventkou Tanečného konzervatória hlavného mesta Praha v Českej republike. Venujem sa širokému spektru tancov od contemporary, baletu, high heels, mtv a mnohým ďalším štýlom. Mohli ste ma vidieť tancovať na rôznych koncertoch napríklad Jiřího Korna, Rytmusa, či Victorie Velvet, tak i v mnohých videklipoch alebo v divadle. Pokiaľ netancujem pred kamerou, stojím za ňou a kontrolujem choreografiu.  



 


Na čo je dobrá súťaž?  

Ako každý šport či profesionálna aktivita, sa tanec neustále posúva dopredu a vyvíja sa do určitej štylizácie, vďaka čomu sa stáva náročnejším a náročnejším, jeho úroveň stále rastie. Vďaka súťaži sa môžeš obohatiť o nový tanečný slovník ostatných tanečníkov a môžeš si rozšíriť svoje spektrum, kadiaľ sa ďalej uberať a čo zlepšiť.  


Čo sa týka choreografie  

Každému tanečníkovi sedí niektorý štýl viac, čo sa týka contemporary, ja som sa našla v tej technickejšej stránke a svoje choreografie staviam viac práve na nej.  

Najdôležitejšie pre mňa je to, že v choreografii chcem vypovedať svoj príbeh, či už je to aký som mala deň, alebo mi  je z niečoho smutno, vždy by sa v príbehu mali objaviť emócie a pocity, ktoré chceš ostatným odovzdať bez toho aby si prehovoril.  



 

Akú zvoliť hudbu?

Hudba k choreografii by nemala byť monotónna ale má mať gradáciu a dynamiku. Snaž sa vyberať hudbu, ktorá nie je počas troch minút na jednej vlne, ale naopak hudbu, ktorá i Teba samotného, ak ju počuješ v playliste, nedonúti po pol minúte prepnúť na ďalšiu pesničku.  

 

Čo sa týka kostýmu 

Kostým samotný by mal s Tvojou tvorbou korešpondovať, napríklad, pokiaľ máš lyrickú hudbu, zvoľ viac jemné farby a strihy oblečenia. Pri rýchlejšej a dynamickejšej hudbe zvoľ farby výraznejšie. Ja sama k svojej choreografii "Yound and beautiful" som zvolila svetlo modré šaty od značky Capezio. Protipólom - v choreografii Gone to bol červený komplet od Blocha 



 

Najnovšie produkty

Video

Instagram