Poradca výberom tanečných dresov

Ako vybrať tanečný dres? So 7 tipmi pre výber najvhodnejšieho dresu to bude oddnes jednoduchšie.

Výber dresu podľa tanečného štýlu.

Hoci sa môže zdať, že je dres ako dres a zakaždým ide o tanec, nie je to celkom tak. Učiteľka klasického tanca (balet) spravidla odporúča dres na tenké ramienka. Dres by mal byť samozrejmosťou na hodinách klasického tanca. Ľudovkári, u ktorých je hodina klasiky tiež samozrejmosťou, majú obľúbené skôr dresy s rukávom (dlhý, 3/4, krátky). Jednoduché pridanie sukne, prezutie a sú pripravení na charakterovú časť tréningu.

Scénický tanec je najvoľnejší, čo sa tréningového oblečenia týka. Často sa využívajú baletné dresy akéhokoľvek štýlu (čipka, rolák, spodný dres), hlavne na predstavení. Zvláštnu kapitolu tvoria dresy vhodné pod kostýmy. Bývajú telovej farby, Toto sú iba obecné princípy, najlepšie poradí váš tanečný pedagóg, alebo váš pocit.


Výber dresu podľa veľkosti.

Jednotliví výrobcovia rozdeľujú veľkosti na detské a veľkosti pre dospelých. Na obrázku uvádzame prepočet obvodu jednotlivých partií tela na takzvané európske miery. Európska miera zvyčajne uvádza detskú veľkosť podľa rokov dieťaťa : do 2 rokov, 2 - 4 roky, 4 -6 rokov, 6 - 8 rokov, 8 -10 rokov, 12 - 14 rokov, 14 - 16 rokov. Oproti tomu Sansha uvádza iba písmená A, B, C, D, E, F, G, H, I.


Bloch číselne odpovedá s výnimkou 6 -7- rokov. Capezio má veľkosti detské S,M,I,L,Y. Pre lepšiu orientáciu uvádzame na našej stránke prepočty veľkostí priamo u výberu veľkosti v karte produktu. Ak teda viete európsku veľkosť, môžete vyberať podľa nej. Ak máte už Sansha dres a viete aj číslo, vyberajte podľa Sansha veľkosti :)

Podobná situácia je u výberu dospeláckych veľkostí. Na našej stránke nájdete na výberom vašej veľkosti aj prelikovanie na číslo výrobcu, respektive na miery v centimetroch.

Najlepšie je premerať v centimetroch tieto partie : Obvod hrudníka, obvod pásu, obvod bokov a výšku od ramien po rozkrok. Tieto miery potom môžete porovnať s veľkostmi uvádzanými u konkrétného modelu.


Výber dresu podľa pohlavia.

Tu je situácia celkom jednoznačná. Myslím, že netreba tento spôsob viac rozpisovať. Takéto triedenie nájdete na našom webe v ľavom stĺpci.


Výber dresu podľa veľkosti.

Aj toto triedenie nájdete v kategórii dresy na našom e-shope.

Výber dresu podľa materiálu.

Tu nastupuje skutočne idividuálna situácia. Každý sa cítime príjemne v inom materiály a tak sa obmedzím iba na popis najčastejšie používaných materiálov.

  • Bratek: patentovaný sytém pripevnenia všitej podprsenky iba na niekoľkých bodoch. Zvyšuje svobodu pohybu.
  • Tactel: polyamidové velmi jemné vlákno s vysokým leskom. Veľmi hustá textília odolná vôči vetru pri zachovaní priedušnosti.
  • Spandex, Lycra, Elastan: je syntetické vlákno známe pre svoju výnimočnú pružnosť. Je silnejšie a odolnejšie ako prírodný kaučuk.
  • Polyester: nenasiakavý materiál s vysokou odolnosťou proti ultrafialovému žiareniu, poveternostným vplyvom a chemickým látkam.
  • Nylon Polyamid, či silon: ľahké, odolné umelé vlákno s vysokou oderuvzdornosťou.
  • Vlna: pre našu pokožku najprirodzenejší materiál. Výborne viaže pot a pri tom aj hreje.
  • Hodváb: najdrahšie a najkvalitnejšie vlákno ktoré sa používa. Hodvábne oblečenie je mimoriadne hladké, jemné a dokáže sa prispôsobiť teplote. V chlade zahreje, v teple odsáva pot a rýchlo schne.
  • Bavlna: veľmi príjemná na dotyk, pružná a mäkká. Nepríjemnou vlastnosťou je schopnosť viazať vodu (pot).
  • Satén: hladká tkanina s vysokým leskom. Charakterická je nízka hmotnosť a vysoká jemnosť.
  • Meryl: mäkké, priedušné mikrovlákno. Dobre sa udržuje, drží tvar a je elastické.
  • Moher: jemná vlna s dlhým vlasom z rúna angorských kôz. Ľahký a teplý materiál.
  • Akryl: umelé vlákno s textúrou ako vlna. Používa sa ako náhrada vlny. Je pružný, mäkký s nižším sklonom ku žmoľkovaniu. Ľahký, pevný, pružný, nezráža sa. Najnovšie sa objavila kombinácia bavlny s elastickými materiálmy - takáto tkanina dobre saje pot a zároveň je aj elastická.

Výber dresu podľa farby

A máme tu ďalšiu čisto subjektívnu kategóriu. Farba, čo povedať? Vyberte si podľa svojho vkusu. My vám iba ponúkneme farebnú paletu niektorých výrobcov pre lepšiu orientáciu. Triedenie podľa farby zjednoduší a zrýchli váš výber.

Výber dresu podľa vlastností

Každý dres môže mať niekoľko rôznych variant - vlastností, ktoré spresňujú jeho použitie. Pre lepšiu orientáciu uvádzam výpis vlastností, podľa ktorých môžete na našom webe vyberať.S podprsenkou, Hrubé ramienka, Okolo krku, So sukňou, Rolák, Celotrikot, Bez rukávov, Dlhý rukáv ,Trištvrťový rukáv, Krátky rukáv, Tenké ramienka

Výber dresu podľa veku.

Aj tu matematicky celkom jednoznačné, ale vzhľadom na osobnosť každého z nás odporúčam kontrolovať výber s tabuľkou podľa bodu "Výber podľa veľkosti"


Záverom

V tomto článku sme sa pokúsili načrtnúť možné spôsoby výberu tanečného dresu. Keď si uvedomíme vysokú individualitu každého tanečníka bude asi najlepším spôsobom použitie pokročilého filtrovania v kategórii tanečných dresov. Prajem vám úspešný výber dresu a do tanca "pevný krok a dlhý sklz".

Kompletnú ponuku našich dresov nájdete na našich stránkach.

 

 

 

Najnovšie produkty

Video

Instagram