Naše veľkosti sedia ako uliate


Akú veľkosť mám objednať? Bude mi to sedieť? Premerala som dĺžku chodila, chcem objednať podľa cm.....Niekedy mi sedí veľkosť S, niekedy M, niekedy 38 niekedy 37, aká mi bude sedieť..?

Achilovu pätou každého  internetového obchodu je nemožnosť vyskúšania tovaru pred kúpou. Plne súhlasíme s pochybnosťami, ktoré máte, pokiaľ už tovar nekupujete po druhý krát a osobne nepoznáte jeho vlastnosti. 

Samozrejme zákon o nákupe na diaľku umožňuje výmenu alebo vrátenie tovaru, ale lepšie určite je, keď nemusíte tovar baliť, posielať späť a čakať na výmenu. 

Pracovali sme na minimalizácii tejto nevýhody a zaviedli sme na našom e-shope možnosť výberu veľkostí podľa rôznych variánt. Podľa štandardne používaných veľkostí v EU, podľa veľkostí UK, podľa centimetrov, podľa čísla výrobcu (pokiaľ ho poznáte).

Ako sme postupovali? Vzali sme štandardne merané veľkosti EU (normy) - napr. pri topánkach sme vzali tzv. nožičku, ktorú nájdete v predajniach obuvi bežne. Ak potrebujete a nie ste si istí veľkosťou, zmeriate si chodidlo . Dĺžku v cm sme premerali posúvaním jazdca na tejto nožičke... Priradili sme veľkosti podľa výrobcov k týmto ukazovateľom, čo najpresnejšie ako sme mohli. 

Tieto parametre nájdete u daného výrobku 

Priamo na karte produktu nájdete rôzne veľkostné tabuľky. Tu, napríklad, veľkosť detí (výška v cm)/ Bloch/ EU size/ UK size/ US size/ hrudník-boky v cm.


Za nasadením plnej funkčnosti stojí niekoľkomesačná práca, ktorá spočívala premeriavaním jednotlivých výrobkov, niekoľkoročné skúsenosti s predajom tanečného oblečenia a tanečnej obuvi, dlhá analýza požiadavkov zákazníkov a technických možností a v neposlednej rade aj túžba vyjsť v ústrety vám, našim zákazníkom. 

Musíme zdôrazniť, že napriek našej snahe o presnosť sa môže stať, že daný tovar vám nesadne podľa predstáv. Niektorí zákazníci majú radi obuv presne sadnúcu, iní požadujú rezervu. Napríklad pri výbere tanečných topánok si často zákazníci merajú chodidlo v cm.  Veľkosť v cm je veľmi presná miera a spôsob merania je veľmi individuálny. Dĺžka je len jedným ukazovateľom. Dôležitý je aj tvar chodidla, ten sa zmerať nedá, i usporiadanie prstov, ktoré ovplyvní to ako sadne, a ako vyzerá rovnako dlhá obuv. Najvhodnejšie je vychádzať z bežnej, najčastejšie nosenej veľkosti EU a uvedomiť si, či chcete rátať u daného typu s rezervou, alebo nie, pretože viete, že sa napr. časom povytiahne (v podstate tak ako každá bežná obuv, časom sa prispôsobí chodidlu do určitej miery). Až vtedy by ste mali urobiť finálne rozhodnutie.

V takomto prípade nevhodne zvolený tovar samozrejme vymeníme za taký, z ktorého budete mať radosť. :)

Najnovšie produkty

Video

Instagram