Najkrajšie tanečné okamihy roku 2018

V tomto prehľade sme pre Vás, milí tanečníci, zostavili rebríček TOP desiatich videí, ktoré nás ohúrili v roku 2018. Mnohé sa stali z jedného dňa na druhý virálnymi a niektoré z nich sú doposiaľ ešte neobjavené, no každé z nich má v našom rebríčku čestné miesto.

Nájdete medzi nimi všetko, čo tanečník musí poznať, aby sa v nasledujúcom roku stal svojím lepším profesionálnym ,,JA“. Zostaviť tento rebríček len z 10 videí bolo náročné, ale sme hrdí, že sa medzi desiatku dostali aj slovenskí a českí tanečníci. Skroluj ďalej a zisti, či sa medzi nimi nenájdeš aj ty.

10. Gymnastické zoskupenie ZURCAROH

Svoje miesto v TOP rebríčku si zaslúžili svojím originálnym umeleckým prevedením príbehov so zaujímavými hlavnými myšlienkami. Dostali sa do finále tohtoročnej súťaže America´s Got Talent, postúpili ďalej vďaka zlatému buzzu a okamžite sa stali virálnymi.


9. Parketová romantika od Dmitryja Zharkova a Olgy Kulikovej

Táto dvojica si nás získala nefalšovanou vášňou, ktorú do tanca pravidelne vnášajú. Túto magnetickú príťažlivosť najdokonalejšie ukazuje ich víťazné tango z majstrovstiev sveta v latinsko-amerických tancov v Ríme.


8. Detská tanečná skupina The Lab

Predstavujeme Vám výhercov svetoznámej súťaže World of Dance 2018. Nielenže sú to výborní tanečníci, nielenže sú to všetko mladé detské talenty, ale zaslúžené miesto tu majú aj vďaka svojej vytrvalosti. Vedel si, že jeden z tanečníkov si počas tohto vystúpenia zlomil prst a že druhého hneď po skončení odniesli do nemocnice?


7. Naša vzácna Lúčnica

Tento rok bol pre Lúčnicu významný, pretože oslávila svoje 70. výročie. Poklonu preto vzdávame profesorovi Štefanovi Nosáľovi, ktorý bol a vždy bude predstaviteľom tohto slovenského pokladu. Do rebríčka sme preto zaradili dokument pána Nosáľa o jeho celoživotnom diele.


6. Slovensko-česká funková dvojica Spunkey (SVK) a Wahe (CZ)

Táto výrazná dvojica sa už po druhýkrát prebojovala na jednu z najväčších súťaží v pouličných tancoch – Juste Debout v Paríži. Do Paríža sa každoročne dostane len 16 dvojíc z celého sveta a tejto našej domácej dvojici sa podarilo prebojovať až do štvrťfinále. Sme na nich hrdí a do rebríčka ich zaradzujeme pre ich jedinečný prejav, emóciu a energiu.


5. Gymnastická zostava Katelyn

Skvelá gymnastka sa takisto stala okamžite virálnou a to nielen pre jej bezchybnú gymnastickú zostavu, ale aj pre originálny výber skladieb. V tomto videu nás však okrem nesmrtelných skladieb od MJ dojal aj jej fun club a to, ako ju celý jej tím podporoval.


4. Moderný step od Syncopated Ladies

V tomto videu nás očarila originálna kombinácia Black culture a tradičného stepu, ktorú sme ešte nevideli. Tomuto objavu sa tešíme a sme zvedaví, kedy sa baby objavia v nejakom klipe s Beyonce. Na naše prekvapenie toto video ešte nevidelo veľa ľudí, tak si ho vychutnajte medi prvými.


3. Balet je bolesť a eufória – mini film od Terezy Bílej

Tento český mini film o balete nás dojal k slzám a máme pocit, že tieto dve slová ,,bolesť a eufória“ sú perfektným vyjadrením toho, čím balet v skutočnosti je. Sme hrdí na túto českú tvorbu svetového rázu, preto sme ju zaradili do prvej trojky nášho TOP listu.


2. Salsa od Karen a Ricarda

Táto ohromná dvojica bola nesmierne úspešnou v tohtoročnej súťaži World of Dance a skončila vo finále. U nás si vyslúžili takisto krásne druhé miesto a to pre ich originálne prenesenie klasickej salsy na nový level, čím inšpirovali mnohé dvojice k podobným extrémnym kúskom.


1. Tanečná skupina Assos

Nad prvým miestom sme nerozmýšľali dlho a odnášajú si ho tanečné mamičky zo skupiny Assos, ktoré okrem tanca priniesli do ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT 2018 aj silnú myšlienku. Povzbudili všetky mamičky k tomu, aby sa po pôrode nevzdávali svojich záujmov. Ich sebavedomie je pre nás povzbudením a nádejou, že krása je len odrazom našej vnútornej spokojnosti.


Najnovšie produkty

Video

Instagram