Neviete ako vybrať tanečné silonky? Poradíme vám s výberom.

Tanečné, alebo baletné pančuchy a silonky dotvárajú celkový estetický dojem z oblečenia tanečníka. Často sa stretávame s názorom, že postačia aj obyčajné konfekčné pančucháče. Nepostačia! Baletné pančucháče sú oveľa pružnejšie  a oveľa odolnejšie ako pančucháče, ktoré môžete kúpiť v bežnom obchode.

Ak by ste sa mali pokúsiť sa tancovať v bežných silonkách, nebudete mať dobrý pocit - spravidla majú zosilnený sed, čo u trikotoch nie je,  nepríjemne presvitajú aj keď kúpite silonky čiernej farby a ich použitie na tanec je v podstate jednorázové.  Tanečné trikoty sú zvyčajne vyrábané z kombinácie bavlna/spandex alebo mikrovlákna. Je treba povedať, že baletné trikoty sú aj drahšie ak sa na to pýtate :).

Musia byť drahšie, lebo sú vyrobené z drahších a kvalitnejších materiálov kvôli tomu, aby boli oveľa pohodlnejšie a vydržali oveľa dlhšie ako bežné pančuchy.

Baletné pančucháče sa robia v rôznych prevedeniach - konvertibilné, legínové, s celým chodidlom, bez päty aj špičky, overaly..... Je len na vás aby ste vybrali tie najvhodnejšie pre pocit pohodlia a krásy.

PONUKU TANEČNÝCH SILONIEK POZRITE TU

Trikoty podľa typu:

  1. FOOTED - bežné pančucháce s plným chodidlom
  2. FOOTLESS - lgínové pančucháče
  3. STIRRUP - pančucháče bez päty a špičky
  4. CONVERTIBLE - pančucháče s otvorom na chodidle
  5. BODY TIGHTS - overaly

FOOTED - bežné pančucháče s plným chodidlom sú vhodné na hodiny klasického tanca. Pančucháče dobre sedia v topánkach aj špičkách aj piškótach. Spravidla sú bezšvíkové v rôznych farebných prevedeniach.

FOOTLESS - legínové pančucháče používajú sa spravidla na tréningu moderného, alebo scénického tanca. Môžu sa použiť aj na hodinách klasického tanca, podľa požiadavky tanečného pedagóga, pocitu tanečnice. 

STIRRUP - pančucháče bez päty a špičky sú obľúbené aj u skúsenejších tanečníkov.

CONVERTIBLE - pančucháče s otvorom na chodidle, ktoré môžu byť ako celé alebo ako legínové. Toto je najžiadanejší typ trikotov na hodiny klasiky, pretože umožňuje tanečníkovi časť hodiny tancovať v tanečných topánkach, softkách alebo špiciach,  so zastrčenými silonkami a časť hodiny trénovať na boso bez prezliekania. Stačí iba chodidlo prestrčiť cez otvor v silonkách a ohrnúť trikot smerom hore. 

BODY TIGHTS - overaly sú pančucháče pre skúsených tanečníkov. S týmto druhom trikotu je treba mať osobnú skúsenosť. Tiež treba dobre zvoliť veľkosť, aby body dobre sedelo. 


Ďaľším kritériom je výber podľa farby.

Tu treba zdôrazniť, že väčšina výrobcou trikotov ponúka pestrú farebnú škálu. Medzi najviac frekventované farby patria baletná ružová, biela, čierna, telová. No nájdete aj divšie farby ako modrá, zelená, fialová, tyrkysová, silonky s potlačou.

Podľa vzhľadu delíme silonky na:

  • štandardné
  • lesklé
  • sieťované

Podľa materiálu použitého na výrobu.

Medzi najčastejšie používané materiály patria Nylon/Spandex, Tactel/Spandex, Microfiber, Polyamid/Lycra, Nylon/Spandex/Cotton. Materiál určuje vlasnosti trikotu ako sú priľnavosť, elasticita, lesklosť, savosť. Tiež jednotlivé druhy su špecifické aj hrúbkou použitého materiálu, vtedy sú označované ako "ultra soft, hold and stretch, studio basic ..." 

PONUKU TANEČNÝCH SILONIEK POZRITE TU

 

Najnovšie produkty

Video

Instagram