Návod na prišitie gumky na baletné piškóty

Začínajúci tanečníci často riešia problém s prišitím gumky na piškotách. Ako správne prišiť a na čo sú tieto gumky vlastne dobré? Baletné topánky zvané balerína, baletné črievičky, baletné cvičky alebo jednoducho piškoty chránia nohy tanečníka a zabraňujú bolesti nôh pri tanci.

No tieto funkcie môžu plniť iba ak sú správne používané. Okrem dobrej dĺžky a šírky topánky je treba upriamiť pozornosť aj na dobré upevnenie cvičky. K dobrému upevneniu piškoty slúži práve dva typy gumičiek - jedny idú cez priehlavok a druhé sú všité v leme cvičky.

Čo budeme potrebovať?

  • Gumičky

AKO SPRÁVNE PRIŠIŤ GUMKY NA BALETNÉ PIŠKOTY?

Gumky cez priehlavok

1. Nasaďte jednu baletnú topánku, tak abyste mali gumičky vonku a prístupné . Overenie správnej dĺžky gumičky je nevyhnutné. Robíme vždy s nasadenými topánkami. A najjednoduchšie to urobíte, ak máte nasadenú len jednu topánku.

2. Natiahnite gumičky cez priehlavok nohy . Dva elastické pásky sú pripojené k topánke na jednom konci . Urobte kríž na nohách na priehlavku . Uistite sa , že ste nepřekřížili gumky kdekoľvek pozdĺž. Elastické pásky by mali byť zarovno so švom na strane topánky . Utiahnite gumičky pevne , ale nie tak pevne, abyste cítili bolesť .

3. Označte miesto, kde sa stretnú gumičky a horná časť topánky. To je bod, kde treba gumičky prišiť. Uvoľnite gumičky a vyberte topánku .

4. Prišite gumičky na mieste ktoré ste označili, vo vnútri topánky tesne pod horným švom , ale stále zarovno s bočným švom . !POZOR! Nešijte do švu na vrchole cvičky, pretože by vám to bránilo dotiahnutiu ďalšej gumičky v topánke. Odstrihnite prebytok gumky.

5Opakujte postup aj u druhej baletnej topánky .


Predné gumičky

6. Nasaďte jednu baletnú topánku. Na prednej časti topánky by mali byť dve gumičky , ktoré bežia okolo otvoru topánky. Tie slúžia na uťahovanie topánky okolo päty a členku . Šitie pružnej pásky, je jednoduchšie ak robíte iba na jednej topánke naraz .

7Utiahnite gumičky len toľko aby topánka sedela pohodlne na nohe . Ak pritiahnete prisilno, gumka sa vtlačí do zadnej časti nohy a spôsobí nepríjemné pocity . Ak nedotiahnete bude sa topánka šmýkať z nohy dole.

8. Dotiahnite gumičky do tej miery abyste cítili napätie a cvička dobre sedela na nohe. Kľučkou zabezpečte gumičky proti rozviazaniu. Zaistite kľučku na vnútornej strane topánky pomocou maskovacej pásky .

9Opakujte postup aj u druhej baletnej topánky . 

Najnovšie produkty

Video

Instagram