MDM baletné cvičky pre plochú nohu

Máte plochú nohu?

Isto sa s touto skutočnosťou dá žiť. Dokonca trvalým cvičením môžeme dosiahnuť i výrazné zlepšenie. Plochá noha je však estetickou vadou na výkone profesionála a prináša so sebou i ďalšie zdravotné riziká vo forme nesprávneho postavenia nohy v kotníku, kolene a následne celej podpornej sústavy. 

Máme pre Vás prevratnú, patentovanú novinku. Baletné cvičky od austrálskeho výrobcu MDM sú vyrábané s unikátnou ortopedickou vložkou, ktorá "núti" tanečníka uržiavať správny postoj. 


                                                                                             


Ako to funguje? Asi mi veľmi neveríte, ani ja som neveril. Na fittingu u výrobcu som k technológii pristupoval s dešpektom a s vnútorný hlas mi vravel : " no jasne :-), nový zázrak.."  Mám vo zvyku si novinky otestovať, a tak som vzal so

sebou svoju dcéru, ktorá má pekne ploché nohy.  Keď si cvičky obula, skutočne sa stal malý zázrak :-). Dcéra samovoľne zlepšila postavenie nohy v kotníku. A na moju otázku, či si to uvedomila mi odpovedala, že vložka vo vnútri cvičky

jemne tlačí na chodidlo a núti ju vyrovnať uhol v kotníku do inej (správnej) polohy. 


Celá technológia cvičky je patentovaná a môžeme ju rozdeliť do štyroch základných zdravotných benefitov. 


1. Vložka Dance Base Support je vytvarovaná do oblúku, ktorý umožňuje svalom účinne pracovať a zároveň relaxovať v polohe "kľudu". 


2. Pronácia pri nášľape na celú nohu je bežnou technickou poruchou tanca. Vrámci procesu propriocepcie podporuje vložka Dance Base Support povedomie o vyrovnaní, a postupne tak prispieva k prevedeniu malej konzistentnej úpravy postavenia nohy, aby sa uľahčil budúci prechod do optimálnej polohy kotníka. 

3. Pri prechode z celej nohy do demi pointe, vložka Dance Base Support neustále poskytuje podporu nohe a posilňuje uvedomenie si správnej polohy kotníka  a celej dolnej končatiny. 

 4. Dance Base Support vložka pomáha budovať silu v malých (vnútorných) svaloch nohy poskytovaním malého kontrolovaného odporu. Rozvoj týchto svalov je kľúčom k podpore rozvoja práce nohy tanečníka a prevencii mnohých bežných zranení dolných končatín. 



Tieto cvičky sa vyrábajú z príjemného i strečového materiálu,  s vložkou Dance Base Support buď po celom chodidle alebo len v časti chodidla. Ide o unikátne spojenie vysokej estetiky a zdravotného účinku, ktoré položili základy pre vznik týchto profesionálnych cvičiek. 


Model MB 126

Revolučný výrobok v oblasti tanečnej obuvi. Okrem estetickej funkcie napomáha hlavne zdravotnej stránke. Vo vnútri cvičky sa nachádza pevne umiestnená vložka, ktorá pri nesprávnom postavení, prepadnutí klenby do vnútornej strany, jemne tlačí na túto časť a chodidlo tak prirodzene a automaticky vyrovnáte do správnej polohy. Podporuje tak správne držanie chodidla. Predchádza sa zraneniam. Nesprávny postoj, držanie chodidla má vplyv na kolená, kĺby. Päta je pevná, tvaruje pekný oblúk. Tento model cvičiek je elastický. Tkanina, z ktorej je vyrobený je veľmi príjemná, nie je tenká. Vnútro cvičiek je podšité antibakteriálnym materiálom. Podrážka je delená, kožená. Línia pôsobí esteticky. Klenba sa pri prepnutí špičky prispôsobuje chodidlu. Tieto cvičky uľavia plochým chodidlám. Tento model slúži i ako "posilňovacie zariadenie", prepnutie špičky vyžaduje trošku vyššiu námahu ako u bežných cvičkách. Sila v chodidle sa tak ich používaním stupňuje. Používajte ich na povrch určený k tanci. 

Model MB105

Cvičky sú vyrobené z kvalitného strečového materiálu. Vo vnútronej časti je na pod pätou vložka, ktorá udržiava chodidlo v správnom postavení. Siaha asi do polovice chodidla. Podporuje ho v prechode na pološpičku. V prostriedku cvičky je všitý elastický materiál, ktorý sa napína zužuje podľa potreby. Vnútro je podšité absorbčným, antibakteriálnym materiálom. Podrážka je delená. Lem cvičky je elastický. 




Najnovšie produkty

Video

Instagram