Bez čoho sa baletka počas roka nezaobíde? Toto je celý zoznam.

Nasleduje zoznam najdôležitejších vecí, ktoré musí mať každý študent-tanečník vo svojej tanečnej taške vždy, aby nezostal nepripravený. Inak povedané, je povinnosťou študenta-tanečníka kontrolovať a sledovať vlastné tanečné oblečenie, obuv, doplnky a ostatné pomôcky potrebné na jeho každodenný život.

  • Tanečná obuv

Tanečníci, má to byť pár, ľavá aj pravá topánka :-) ! Najlepšie je mať pre každý typ tanca, v ktorom je študent zapísaný vlastnú obuv. Dôvodov je niekoľko, ale tým najpodstatnejším je, aby si noha zvykla na obuv konkrétneho tanečného štýlu.

Topánky by mali byť udržiavané v dobrom stave. Študenti by sa mali ubezpečiť, že dávajú svojim rodičom dostatok pozornosti, pretože keď sú topánky poškodené, sú rodičia poväčšinou tí, ktorí tie topánky kupujú. :-)

Ale je to aj na rodičoch, aby z času na čas skontrolovali obuv svojho tanečníka, predsa len jedná sa o zdravie ich detí.

Veľký výber kvalitnej tanečnej obuvi nájdete aj v našej predajni v kategórii Tanečnej obuvi.

  • Nohavice a pančuchy

V prvom rade by mali byť čisté a dobré by bolo, aby neboli potrhané, najmä v prípade pančúch sa vyhnite okám. Pohľad na potrhané pančucháče zabolí najviac vtedy, keď sa prezliekate v šatni pred skúškou.

Nájdite si pre jednotlivé tanečné štýly odev, v ktorom sa cítite pohodlne, ale najlepšie, aby odev spĺňala aj kritéria tanečného štýlu. To znamená, že na klasický tanec nie je zvykom nosiť rozťahané tepláky, keďže je dôležité vnímať vizuálne dopnutie tela a naopak v prípade moderného tanca alebo pri kontaktnej improvizácii je vhodné cítiť sa ležérne a tepláky prídu vhod.

Nohavice, pančuchy, legíny a ostatnú tanečnú odev nájdete na našich stránkach v kategórii Nohavice a legíny alebo Pančucháče a silonky.

  • Vybavenie na vlasy

Ja viem, po mesiacoch chodenia na tréningy sa vám už častokrát nechce upravovať, ale zapämatajte si, že pocit, s ktorým vstupujete na tanečnú sálu priamo ovplyvňuje výkon.

A povedzme si na rovinu, cítime sa zdravšie, čistejšie a krajšie ak sme upravení, čistí a voňaví. Častokrát si teda ani neuvedomujeme, ale možno práve vizuálna úprava seba samého je dôvodom, prečo máme zo seba dobrý alebo naopak neuspokojivý pocit.

Nezabudnite teda na kefu na vlasy, držiak na konťu, sieťku na vlasy, gumky na vlasy a samozrejme sprej na vlasy.

To všetko nájdete aj na našom e-shope v kategórie Vlasy, šperky, kozmetika.


  • Hygienické potreby

Dezinfekče potreby na ruky a tvár. Predsa len baletných tyčí sa drží množstvo rúk, dotýkame sa baletných podláh, kľučiek dverí tried, vchodov a wc. Denne teda prídeme do styku s množstvom baktérií, preto je nutné dbať na bezpečnosť a ruky a tvár si pravidelne dezinfikovať.

Môžeme tu zaradiť aj dezodoranty. A keďže je úplne prirodzené, že tanečník vypotí denne niekoľko litrov potu, dezodorant je absolútnou potrebou.

Aj pri čistiacich potrebách na ruky a tvár, ale aj pri dezodorantoch platí, že chránime nimi nie len seba, ale aj ostatných. :-)

Na našom e-shope tieto potreby nenájdete, vo vašom okolí je však množstvo drogérií, kde ich nájdete.

  • Čistiace potreby

Pre dlhšiu živostnosť obuvi a odevov existujú rôzne impregnáty, kefy a gumy nasiaknuté roztokom. V taške každého tanečníka sa tieto pomôcky hodia hlavne po náročných viachodinových výkonoch, kedy je nápor na opotrebenie tanečných potrieb najväčší.

Zídu sa, aj keď robí tanečník nejakú generálnu údržbu svojich potrieb napríklad raz mesačne.

Kefu nájdete u nás v kategórií Doplnky pre tanečné topánky.

  • Naťahovacia guma

Asi najpodstatnejšou činnosťou každého tanečníka pred a po výkone je strečing a zahrievanie tela, jeho svalov a šliach.

Strečingová guma je ako stvorená a spĺňa všetko, čo tanečník potrebuje k príprave pred tanečnou hodinou alebo vystúpením. Tento pomocník rozhodne nesmie chýbať v tvojej taške.

Široký výber strečingových gúm nájdeš na našom webe v kategórii Zdravie a výživa.

  • Šijacia súprava

Maličkosť, ale nenahraditeľná. Ihla, niť, nižnice sa zídu pri akejkoľvek kritickej udalosti, keď potrebujete niečo, zašiť opraviť alebo odstrihnúť.

Aj tento produkt v podobé celého setu nájdete u nás v kategórii Doplnkov pre balet a špice.

  • Fľaša na vodu

Je zbytočne baviť sa o tom, či je podstatná voda pri tanečnom alebo akomkoľvek inom pohybovom výkone. Ešte zbytočnejšie je sa baviť, či piť čistú vodu alebo nejaký sladený nápoj.

Každý tanečník má mať pri sebe fľašu, ktorú si pravidlne plní čistou vodou. Najlepšie je sklenená, keďže je trvácna a šetrí životné prostredie, veď plastov je v našom okolí už dosť.

Sklenenú fľašu na vodu nájdete aj v našom obchode v kategórií Zdravie a výživa.

  • Dobrá kniha

Sú hodiny prestojov, čakaní alebo dlhých chvíľok medzi hodinami, cestovaním a vystúpeniami, kedy potrebuje telo oddychnúť a niet lepšej relaxácie ako zobrať sa do nejakého pokojného kútika a otvoriť si dobrú knihu.

  • Prechodné oblečenie

Počasie sa mení, klimatizované priestori, prievan, prechod z jednej sály do druhej, s tým všetkým sa tanečník stretáva denno denne vo svojich triedach, divadlách, štúdiách. Častokrát spotený beháš hore dole a extrémne to ohrozuje tvoje zdravie.

V tvojej taške by tak nemali chýbať Booties na nohy, nejaká mikina, suché tepláky a čisté tričko.

  • Taška

Kde by si to všetko zmestil a ako by si sa s tým odniesol bez poriadnej tašky, ktorá je nie len veľká, ale má aj logicky usporiadané priehradky. My ich máme v ponuke niekoľko. Jednou je praktická multipriestorová taška od Blochu alebo potom niečo pre náročnejších profesionálov od Capezia.

Viac tašiek nájdete v našej kategórií Tašky, batohy a obaly


Dúfame, že ti tento článok pomohol a naštaroval ťa do nového tanečného roka. Ak by si mal akékoľvek otázky, či pochybnosti, sme tu pre teba každý deň.

Najnovšie produkty

Video

Instagram