Vhodná tréningová obuv na spoločenský tanec?

Mnohí z vás už určite riešili otázku výberu vhodnej tréningové obuvi na spoločenský tanec. Názory, s ktorými sa stretávam môžem rozdeliť do troch skupín.
 
1. Prvá skupina zastáva názor "Ťažko na cvičisku ľahko na bojisku" a tieto tanečnice používajú výhradne súťažný typ topánok. Na podporu tohto názoru treba uviezť, že tým získavajú vysoký pocit istoty v súťažných topánkach a simulujú tak vierohodne podmienky pri pretekoch.
 
2. Druhá skupina je k sebe ohľaduplnejšia a na tréningu používa "latinky", ktoré sú jemnejšie. Latinky sú často dosť podobné súťažným topánkam, ale predsa len na dlhom tréningu dajú nohám tanečnice viac oddýchnuť.
 
3. Tretia skupina používa na tréningoch pohodlnú obuv sneakery. Sneakers sú vysoko pohodlné a zároveň odolné topánky, ktoré sa často používajú na tréning rôznych druhov tanca. Na podporu tohto názoru sa pozrite na video Eleonóry Kalganové, kde trénuje práve vo snejkrách :)

 

Kto je Eleonora Kalganová:


Eleonora Kalganova sa narodila a vyrástla v Taškente (Uzbekistan). Jej tanečná kariéra začala v 6 rokoch. V roku 2003 vstúpila do baletného oddelenia Národnej choreografickej školy a zároveň študovala ľudové tance z Uzbekistanu. Neskôr sa stala jedným z hlavných tanečníkov Veľkého divadla opery a baletu.

V roku 2009 paralelne so štúdiom baletu sa Eleonora začala učiť argentínske tango. Získala tieto tituly v súťažiach argentínskeho tanga: víťaz Medzinárodného turnaja "Spartak Cup 2010" v kategórii "show", vicemajster Ruska v otvorenom turnaji argentínskeho tanga "TANGO CUP 2011", víťaz medzinárodného turnaja "MOSKVA BALL 2012", "EMPIRE CUP 2012" v kategórii "show".

 

Najnovšie produkty

Video

Instagram